Çakışan Tepeler

ÖZET:

  • Yükseliş trendi sonunda görülür.
  • Piyasanın aşağı yönde gideceğini gösterir.
  • Aynı kapanış fiyatına sahip iki beyaz gövdeden oluşmaktadır.
  • Bu formasyon barın en üstünde veya üstüne çok yakın kısmında oluşur boğaların hakimiyetinde olan formasyon satış baskısıyla karşılaşır böylelikle düşüş gerçekleşir.
  • İkinci günün gördüğü en yüksek fiyat zarar kes noktası olarak belirlenir.

TANIM:

Bu formasyon piyasa bir yükseliş trendinde iken aynı kapanış fiyatına sahip iki beyaz gövde ortaya çıktığında oluşur.

Çakışan tepe ayı piyasada bir tepenin oluştuğunu gösterir. Her ne kadar piyasa yeni en yüksek fiyatı test ettikten sonra bunun gerisini göstermemiş olsa da bir kez test edilen bu fiyat artık tepeyi oluşturan geçerli bir direnç fiyatı haline gelmiştir.

YATIRIMCI PSİKOLOJİSİ:

Piyasa ilk günkü sert yükselişin de kanıtladığı gibi yukarıya gitmektedir. İkinci gün, fiyatlar düşük seviyelerden açılır ve daha da düşük fiyatlardan işlem görür, ancak kapanış fiyatı bir önceki kapanış fiyatıyla aynı değerden gerçekleşir.

Bu ise kısa vadeli bir direnç göstergesidir ve boğalar arasında büyük endişe yaratacaktır. Piyasanın psikolojisini yansıtan şey, günlük işlem hareketlerinden ziyade, her iki günün de aynı seviyeden kapanmasıdır.

İŞLEME GİRİŞ:

Teyit seviyesi ilk beyaz gövdenin orta noktası olarak tanımlanır. Formasyonun teyit edilmesi için, fiyatların bu seviyeyi aşağı yönde kırması gerekir.

ZARAR KESME NOKTASI:

Stoploss seviyesi son günün en yüksek fiyatı olarak tanımlanır.Sinyalin ardından, herhangi bir yukarı yönlü formasyon belirlenemeden fiyatlar aşağı gideceğine yukarı gitmeye başlar ve stoploss seviyesinin üzerinde kapanır veya bu seviyenin üzerinde ardışık zirveler meydana gelirse, stoploss tetiklenir.

ÇAKIŞAN TEPELER: ZOREN 20 MAYIS 21

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir